Parlamentul finlandez a aprobat astazi, cu 151 voturi pentru si 27 impotriva, Tratatul de la Lisabona, cu o zi inainte de referendumul din Irlanda, unde tabara opozantilor ar putea castiga, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

El va fi prezentat peste trei luni presedintelui, Tarja Halonen, pentru ratificarea definitiva.

Irlanda este singura tara dintre cele 27 de membre UE care trebuie sa se pronunte prin referendum asupra Tratatului de la Lisabona. Celelalte state au optat pentru ratificarea pe cale parlamentara, iar 15 dintre ele l-au aprobat deja. Finlanda si Grecia urmau sa se pronunte miercuri asupra textului.

In acest context, perspectiva unei respingeri a tratatului de catre cei 4,2 milioane de irlandezi, adica mai putin de 1% din populatia totala a Europei (495 de milioane), ii sperie pe responsabilii de la Bruxelles.

Ultimele sondaje, publicate la sfarsitul saptamanii trecute, au aratat ca tabara celor care resping tratatul are un usor avans. The Irish Examiner avertizeaza in legatura cu o cursa foarte stransa, in care diferenta este aproape insesizabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.