Rapitorii unui important om de afaceri grec, presedintele si directorul general al companiei Alumil, au cerut 30 de milioane de euro in schimbul eliberarii sale, au anuntat astazi surse din politie, informeaza NewsIn.

Cererea de rascumparare a fost gasita in masina lui Giorgios Milonas, in varsta de 49 de ani,directorul celei mai mari companii producatoare de aluminiu din Grecia, Alumil. El a fost rapit de trei oameni inarmati in noaptea de luni spre marti, cand se intoarcea acasa cu sotia sa.

Rapitorii, care si-au confirmat cererea printr-un telefon anonim, au acordat o saptamana familiei victimei pentru a strange banii.

Politia ancheteaza in continuare posibila implicare in atac a celebrului infractor grec Vasilis Paleokostas, care in urma cu doi ani a reusit sa evadeze din inchisoarea de inalta securitate Korydallos, dintr-o suburbie a Atenei.

Vassilis Paleokostas, ajutat de fratele sau Nikolas, a rapit in anul 1995 un om de afaceri important, Alexandros Haitoglou, eliberat dupa ce familia sa a platit o rascumparare de 734.000 de euro.

Milonas este si presedintele Federatiei Industriilor din nordul Greciei. Compania Alumil este prezenta, pe langa Grecia, in Balcani, inclusiv in Romania, Orientul Mijlociu si Africa.

Titlurile Alumil Rom Industry (ALU) au fost suspendate de la tranzactionare in debutul sedintei de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma rapirii directorului general al grupului elen, Giorgios Milonas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.