Aproximativ 200 de persoane au manifestat ieri seara in centrul Moscovei, pentru a cere "eliberarea detinutilor politici" si pentru a-si exprima sustinerea fata de persoane ca fostul patron al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski, aflat in inchisoare in Siberia, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Manifestantii, dintre care unii aveau portrete ale lui Hodorkovski, au scandat la inceputul mitingului "Libertate pentru detinutii politici!" si "Rusia va fi libera!".

"Nu vor putea exista progrese in aceasta tara atat timp cat exista detinuti politici", a declarat presedintele organizatiei Pentru Drepturile Omului, Lev Ponomarev, evocand, printre altele, cazurile lui Hodorkovski, al fizicianului Valentin Daniloc si al cercetatorului Igor Sutiaghin.

Danilov si Sutiaghin au fost condamnati la 13, respectiv 15 ani de detentie pentru inalta tradare.

"Cand a fost trimis la inchisoare, viata mea s-a schimbat", a declarat o manifestanta, Ekaterina Veselovskaia, care a scris un poem despre Hodorkovski. "De ce aceasta nedreptate? Iahturi si avioane pentru Abramovici si Cita pentru Hodorkovski", a adaugat ea. Veselovskaia a facut aluzie la miliardarul si guvernatorul regiunii Ciukotka, din Extremul Orient rus, Roman Abramovici, si la orasul Cita, din Siberia orientala, unde isi ispaseste pedeapsa fostul patron Iukos.

"Medvedev este deja presedinte de o luna, iar detinutii politici inca nu au fost eliberati", a remarcat manifestanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.