Candidatul Partidului Democrat la presedintia Statelor Unite, Barack Obama, si-a relansat campania electorala, concentrandu-si atentia asupra temelor economice.

Cu prilejul unui discurs rostit in Carolina de Nord, domnul Obama le-a spus suporterilor sai ca principala diferenta dintre el si contracadidatul sau de la Partidul Republican, John McCain e aceea ca acesta din urma e un continuator al politicilor economice ale presedintelui George Bush.

"Am o alta viziune asupra viitorului. In loc sa cheltuim 12 miliarde de dolari in fiecare luna pentru a reconstrui Irakul, cred ca a venit vremea sa investim in drumurile noastre, in scoli si poduri si sa incepem sa reconstruim America", a spus domnul Obama.

Candidatul democeat a promis ca, daca va fi ales, va institui o taxa pe profiturile companiilor de petrol, urmand ca banii astfel obtinuti sa fie distribuiti americanilor de rand, afectati de pretul mare al petrolului si energiei.

Sondajele de opinie arata ca aspectele economice reprezinta principalul factor care ii preocupa pe alegatorii americani.

Corespondentii BBC spun ca senatorul Obama isi va concentra campania asupra economiei, in speranta ca astfel ii va convinge pe alegatorii care nu s-au hotarat cu cine vor vota.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.