Reprezentantul permanent al Statelor Unite la NATO ar vrea sa vada Rusia devenind candva membru al Organizatiei Nord-Atlantice.
“Vorbind in calitate de mama si strateg, dar si ca student si prieten de o viata al poporului rus, as vrea sa traiesc intr-o lume in care Rusia sa vrea sa devina membru NATO si in care Rusia sa atinga standardele pe care NATO le impune pentru deschidere, democratie, reforma, statul de drept si pe care noile state membre trebuie sa le indeplineasca”, a declarat ambasadoarea Victoria Nuland, intr-un interviu acordat agentiei ruse RIA Novosti si saptamanalului “Argumenty i Fakty”.

Ea a subliniat ca aceasta este opinia sa personala, adaugand ca fostul presedinte rus, Vladimir Putin, a exclus anterior posibilitatea ca Rusia sa adere la Alianta Nord-Atlantica. Nuland a precizat ca spera ca Rusia va ajunge “sa valorizeze” NATO. Ea a declarat ca Ucraina si Georgia nu sunt inca pregatite sa adere la NATO si ca vor mai trece “cativa ani” pana cand cele doua foste state sovietice vor deveni membre cu drepturi depline ale Aliantei Nord-Atlantice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.