George W. Bush il pregateste pe primul musulman cu functii importante in administratia SUA pentru presedintia Afganistanului.

Reprezentantii lui Zalmay Khalilzad, ambasadorul de origine afgana al SUA la ONU, au intrat in contact in mod discret cu mai multe factiuni afgane pentru a evalua sansele acestuia de a castiga alegerile prezidentiale din 2009, relateaza cotidianul britanic “The Independent”. In cazul in care va candida pentru functia prezidentiala, Khalilzad se va infrunta cu actualul presedinte Hamid Karzai, care insa nu se mai bucura de sustinere interna si nici de sprijinul Occidentului, deoarece nu a fost eficient in lupta impotriva insurgentilor talibani.

Speculatiile pe marginea candidaturii ambasadorului american la presedintia afgana au fost alimentate de o recenta declaratie in care Khalilzad preciza ca se va pune „la dispozitia poporului afgan” si ca intentioneaza sa demisioneze din functia de reprezentant al SUA la Natiunile Unite.

Analisti citati de publicatia britanica considera ca Zalmay Khalilzad s-a folosit de functia detinuta la ONU pentru a-si pregati candidatura la presedintia Afganistanului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.