Un ziarist al BBC World Service a fost ucis in provincia Helmand, din Afganistan. Abdul Samad Rohani lucra pentru serviciul in limba pastuna al BBC.

Vestea privind moartea sa are loc in conditiile in care, in ultimele zile, in Afganistan, au fost ucise alte 18 persoane, inclusiv trei soldati britanici.

Trupul ziaristului BBC a fost gasit duminica.

Abdul Samad Rohani fusese dat disparut in cursul zilei de sambata in orasul Lashkar Gar, din provincia Helmand.

Abdul Samad Rohani a fost impuscat in cap.

Seful politiei din prrovincie a declarat ca a fost declansata o investigatie cu privire la circumstantele acestei morti.

Este al patrulea ziarist ucis in Afganistan in ultimul an.

Pe de alta parte, duminica, trei soldati din Marea Britanie si-au pierdut viata, in urma unui atac sinucigas petrecut la circa un kilometru distanta de baza militara britanica din Helmand.

Astfel, numarul militarilor britanici care si-au pierdut viata de la invazia in Afganistan pana in prezent a ajuns la 100. Marea Britanie are 7800 de soldati in Afganistan.

Corespondentii de presa transmit ca actele violente din Afgansitan continua in numar mare, in ciuda faptului ca mii de soldati sunt trimisi drept intariri.

In mod special provincia Helamand, din sudul tarii, se dovedeste a fi un loc primejdios.
Helmand este un bastion al rezistentei talibane.

De asemenea, aici se gaseste jumatate din opiumul pe care il produce Afganistanul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.