Sprijin financiar nerambursabil pentru tinerii care doresc sa se instaleze la tara, pentru a asigura generatia de maine a fermierilor europeni
Pe fondul protestelor producatorilor de lapte din mai multe tari europene si a dezbaterilor provocate de cresterea pretului la combustibili, si, implicit, a preturilor produselor agricole, deputatii europeni au adoptat, in sesiunea plenara de la Bruxelles, raportul parlamentarului italian, Donato Tommaso Veraldi. Principalul scop al acestuia este facilitarea intrarii tinerilor in sectorul agricol si, in acelasi timp, shimbarea de generatii in agricultura, pentru ca acest sector sa devina mai dinamic.

Ingrijorarea forului legislativ pleaca de la faptul ca, pe de o parte, productia agricola la nivelul Uniunii este in crestere si va continua sa creasca, dar, pe de alta parte, numai 7,6% din fermierii europeni au varste sub 35 de ani.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.