In Rusia iau amploare disputele din jurul educatiei sexuale a adolescentilor.

Deputatii Dumei de Stat vor sa le interzica acestora sa se tatueze si sa-si faca piercing, iar decanul facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii de Stat din Moscova a facut apel la alesii poporului in vederea majorarii pana la 18 ani a varstei pentru "acordul sexual" (moment la care o persoana poate fi considerata apta sa-si dea acordul pentru relatii sexuale cu o alta persoana), noteaza cotidianul rus Novaie Izvestia, citat de Rompres.

In prezent, adolescentilor din Rusia li se permite sa faca sex de la 16 ani. De altfel, sexologii si juristii rusi considera absurda si inutila propunerea deputatilor: asupra Romeo si Julietelor moderne interdictiile nu au niciun efect. In afara de aceasta, varsta acordului sexual din Rusia este si asa printre cele mai mari din Europa.

Potrivit statisticilor, 36 la suta dintre adolescentii rusi isi consuma prima experienta sexuala inainte de 16 ani. De asemenea, 42 la suta dintre tinerele care nu au atins inca varsta majoratului isi pierd virginitatea fara a se proteja in fata unor boli cu transmitere sexuale sau a unei sarcini nedorite. Aceste date l-au alarmat pe decanul Facultatii de Sociologie din Moscova, Vladimir Dobrenkov. El le-a solicitat deputatilor rusi sa majoreze varsta acordului sexual de la 16 la 18 ani. Daca o noua lege in acest sens va fi adoptata, la raspundere penala vor putea fi trasi toti adultii care vor intra in contact sexual cu adolescenti, chiar daca pasul a fost facut "din dragoste". Dobrenkov considera ca doar astfel se poate stopa raspandirea virusului HIV si preintampina avorturile facute in adolescenta. "Relatiile sexuale timpurii distrug institutia casatoriei si contribuie la scaderea demografica", si-a exprimat convigerea Dobrenkov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.