Hillary Clinton a declarat ca nu va cere vicepresedintia Statelor Unite, fara sa precizeze care va fi raspunsul pe care il va da, daca Barack Obama, candidatul democrat la prezidentiale, ii va face o astfel de propunere, informeaza NewsIn.

"Senatoarea Clinton a spus clar ca va face tot ce poate pentru alegerea unui democrat la Casa Alba, nu va cauta vicepresedintia, iar alegerea ii apartine numai senatorului Obama", a spus echipa sa de campanie. Obama a reafirmat joi ca numele lui Clinton va fi pe "lista favoritilor" pentru postul de vicepresedinte si a precizat ca "procesul de cautare a unui vicepresedinte este cea mai importanta decizie pe care o voi avea de luat inainte de a deveni presedinte".

El a reamintit ca a format o comisie de trei persoane pentru cautarea candidatilor pentru ticket-ul sau si ca lasa aceasta comisie sa lucreze. Potrivit CNN, cei doi rivali s-au intalnit joi seara in locuinta familiei Clinton din Washington.

Clinton va pune capat campaniei sale sambata, cu ocazia unei reuniuni la care si-a invitat sustinatorii. Decizia a fost luata in urma unei discutii cu circa 30 de parlamentari democrati, care i-au cerut sa se retraga din cursa cat mai rapid posibil penmtru ca partidul sa se poata uni in jurul lui Obama.
Insa ce loc va ocupa Clinton in campanie? Unii dintre sustinatorii ei vor ca ea sa figureze pe ticket-ul democrat. "Ar fi cea mai buna alegere", a spus istoricul Doris Goodwin.

Mai multi analisti au subliniat personalitatile diferite ale celor doi fosti rivali, Wall Street Journal spunand ca este "improbabil" ca Hillary sa fie numarul doi pe ticket-ul democrat. "Cu cat mai multi sustinatori ai lui Clinton evoca aceasta chestiune a presedintiei, cu cat mai multi spun ca senatoarea este cu adevarat interesata de ticket, cu atat va fi o problema mai mare daca Obama respinge aceasta perspectiva", a afirmat Stuart Rothenberg, expert independent. "Ar fi vazut ca un afront", a subliniat el.

Pentru a-l invinge pe republicanul John McCain in noiembrie, Obama va avea nevoie sa atraga electoratul lui Clinton - femeile, muncitorii, persoanele in varsta si hispanicii. Sustinerea lor nu este asigurata. Clinton l-ar putea ajuta pe Obama sa ii convinga sa nu se abtina de la vot sau sa nu voteze cu republicanii in noiembrie. Pentru Hillary au votat in total mai mult de 17 milioane de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.