Ucraina si Georgia intentioneaza sa produca in comun tehnica militara, armament si vor constitui trupe comune de mentinere a pacii, - a declarat la Tbilisi ministrul apararii al Ucrainei Iuri Ehanurov, aflat intr-o vizita oficiala in Georgia.

„Exista deja o decizie a partii georgiene in acest sens - ea va participa la proiectele tehnico-stiintifice si de constructie comune."

"Produsul pe care-l vom obtine va fi unul comun", - a declarat Ehanurov, fara a preciza despre ce tehnica militara sau armament ar putea fi vorba.

Detasamentul comun ucraineano-georgian de mentinere a pacii va fi constituit in cadrul organizatiei regionale GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbadjan si Moldova), noteaza un comunicat al Ministerului ucrainean al Apararii.

„Noi incepem acest proces si sper foarte mult ca si alte state ale GUAM vor adera la acest proces", a spus Iuri Ehanurov.

In timpul unei vizite la o baza militara din apropierea zonei de conflict georgiano-osetina, ministrul ucrainean al apararii a mai spus ca „sub aspectul pregatirii militare Georgia si Ucraina sunt gata sa faca parte din Alianta Nord-Atlantica".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.