Vremea rea face victime in Vestul Europei. Doua femei au murit in urma ploilor diluviene care s-au inregistrat ieri noapte, in regiunea Baden-Wurtemberg (sud-vestul Germaniei). In Belgia, furtunile putenice au provocat inundatii si alunecari de teren, iar traficul a fost serios perturbat.

In Germania, o femeia a murit in masina ei, in Jungingen, dupa ce vehiculul a fost luat de ape, iar o alta femeie s-a inecat in pivnita casei sale, in Hechingen, informeaza NewsIn.

Furtunile au provocat "pagube materiale importante" si s-au soldat cu ranirea altor zece persoane, a anuntat un responsabil din regiune, Matthias Frankenberg, pentru postul de televiziune public ZDF.

Sute de persoane din fortele de interventie - circa 550 de pompieri - sunt mobilizate in regiune, unde mai multe locuntei au fost inundate, iar drumurile sunt impracticabile. Numerosi localnici au fost nevoiti sa se refugieze in casele prietenilor.

In Belgia, furtuna a inceput ieri dupa amiaza in Charleroi, Namur si Mons. Orasul Liege, unde strazile au fost acoperite de noroi in urma unei furtuni violente saptamana trecuta, a fost din nou afectat, insa fara ca pagubele inregistrate sa fie deosebit de mari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.