Prima cursa de croaziera spre Insula Serpilor va avea loc in data de 15 iunie, a anuntat ieri guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, pentru publicatia electronica Glas.

Pentru iubitorii de natura salbatica, pe Insula Serpilor va fi amenajat un traseu turistic, a mai specificat si guvernatorul regiunii Odesa. Potrivit Planului general de dezvoltare a insulei, aprobat anul trecut de fostul guvern de la Kiev, in Insula Serpilor urmau sa fie construite doua complexe hoteliere a cate 50 de locuri fiecare, cu camere speciale pentru VIP-uri.

Dar, in aprilie anul acesta, ministrul ucrainean al transporturilor, Iosip Vinski, aprecia ca nu exista nicio perspectiva de dezvoltare a turismului in Insula Serpilor. Ucraina si Romania se judeca in prezent la Curtea Internationala de Justitie de la Haga in problema delimitarii platoului continental al Insulei Serpilor, un verdict urmand sa fie dat la sfarsitul anului in curs sau la inceputul anului viitor.

Tratatul de baza dintre cele doua tari, incheiat in 1997, nu a inclus problema Insulei Serpilor si pe aceea a delimitarii platoului continental al Marii Negre. Tot pe parcursul procesului prelungit de la Haga, Ucraina a inceput, in 2001, foraje petroliere in apropierea Insulei Serpilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.