Cel mai mare proces ce a avut loc vreodata in Europa a inceput, ieri, la Madrid, impotriva organizatiei teroriste Al-Qaida. 24 de indivizi sunt acuzati ca ar fi constituit o celula terorista activa in Spania si ar fi colaborat cu teroristii care au pus la cale atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA.

Procurorul va cere o pedeapsa de peste 60.000 de ani de inchisoare pentru trei dintre ei. Multi dintre acuzati sunt banuiti ca ar fi avut legaturi cu teroristii care au comis atentatul din 11 martie 2004, din Spania, soldat cu 191 de morti si 1.900 de raniti. In SUA a continuat, tot ieri, audierea francezului de origine marocana, Zacarias Moussaoui, unicul acuzat in legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001 si care ar putea primi pedeapsa cu moartea. Moussaoui, al carui comportament straniu in cursul procesului a ridicat problema sanatatii sale mintale, ar putea insa invoca lipsa de discernamant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.