Presedintele iranian a declarat ca Israelul va disparea in curand de pe harta si ca Statele Unite, "putere satanica", se vor confrunta cu distrugerea, informeaza NewsIn.

Mahmoud Ahmadinejad a sustinut un discurs la o reuniune cu oaspeti straini, cu ocazia marcarii a 19 ani de la moartea liderului iranian revolutionar ayatollahul Ruhollah Khomeini, in 1989.

"Ar trebui sa stiti ca regimul sionist criminal si terorist, care are o istorie de 60 de ani de jafuri, agresiuni si crime, a ajuns la finalul activitatii sale si in curand va disparea de pe scena geografica", a spus el.

Referindu-se la SUA, Ahmadinejad a declarat ca a inceput era declinului si distrugerii "puterii satanice".
Opozitia fata de Israel este un principiu fundamemtal al Iranului, care sustine militantii palestinieni. In 2005, Ahmadinejad a declarat ca Israelul ar trebui sa fie "sters de pe harta", cuvinte ce au atras indignarea comunitatii internationale. In aprilie, un oficial militar iranian a declarat ca Iranul va raspunde oricarui atac din partea Israelului "eliminand" aceasta tara.

Unii analisti au speculat ca Israelul ar putea ataca Iranul, pentru a-l face sa renunte la activitatile nucleare, pe care Occidentul le considera suspecte. Iranul insista ca aceste activitati sunt strict pasnice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.