International3 Iunie 200810:11

Lectura de 2 minute

Un incendu violent a distrus partial studiourile Universal ieri, inclusiv decorul central de la "Back to the Future", iar pompierii depuneau in continuare eforturi sa stinga focul la 12 ore de la declansare, informeaza NewsIn.

Zece pompieri si politisti au fost usor raniti in cursul operatiunilor care au mobilizat mai mult de 400 de pompieri veniti din intreaga regiune, sustinuti de elicoptere cu apa. Incendiul, a carui origine nu este cunoscuta, a fost semnalat pe un platou de filmare in jurul orei 04.45 (14.45, ora Rmaniei) si s-a propagat rapid, mai ales spre decorurile cu strazi din New York si piata din orasul fictiv din "Back to the future".

Pompierii spusesera initial ca stingerea incendiului este o chestiune de cateva ore, dar la mai mult de 12 ore de la declansarea sa acestia incercau inca sa faca fata situatiei.

Depozitul cel mai afectat este videoteca Universal, unde se afla 50.000 de benzi video in carcase de plastic. "Folosim buldozere pentru a intra in cladire", a spus un purtator de cuvant al pompierilor.

Din cauza fumului dens care se degaja din studiourile Uuiversal, la 15 kilometri nord de centrul Los Angeles, autoritatile le-au cerut localnicilor sa plece voluntar. Flacarile au atins 30 de metri inaltime si cisterne cu propan au explodat.

Potrivit directorului Universal, Ron Meyer, "videoteca a fost avariata, dar rezerva principala, unde se afla negativele filmelor, nu a fost afectata".
De asemenea, in platourile de filmare si de mixaj de sunet "nu s-a pierdut nimic de neinlocuit", dupa cum a spus directorul. Studiourile Universal au permis turnarea a numeroase filme de la infiintarea lor, in 1915. Printre ele figureaza "Razboiul lumilor" de Spielberg, "Ben Hur" si seriale ca "Neveste disperate". Terenurile au mai mult de 100 de hectare si gazduiesc si un parc de distractii pe tema cinema.

Potrivit lui Meyer, parcul de distractii nu a fost afectat. Studiourile au fost grav avariate in 1990 de un incendiu de origine criminala, care a provocat pagube de peste 50 de milioane de dolari.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.