Bulgaria a exportat in 2007 arme si echipamente militare in valoare de 180 milioane de euro si se asteapta la o crestere a cifrei anul acesta, a anuntat miercuri viceministrul economiei, Iavor Kuimudjiev, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Autorizatii de export de arme pentru suma cuprinsa intre 100 si 120 de milioane de euro au fost emise in primele patru luni ale anului, a spus el, la Salonul de Aparare din Plovdiv. Pietele traditionale sunt Africa de Nord, Europa si Statele Unite, a precizat el.

Exporturile militare bulgare afiseaza o tendinta in crestere in ultimii ani. In 2006 suma a fost de 173 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de 2005, potrivit asociatiei Industriei militare. Potrivit presedintelui asociatiei, Bulgaria este in cautarea unor piete in Emirate, Kuwait, Irak, Egipt si Iordania.
Printre invitatii straini ai salonului de la Plovdiv au figurat oficiali irakieni.

Bulgaria este specializata in productia de arme usoare, printre care pistoale Makarov si pusti automate Kalasnikov. Un litigiu cu Rusia privitor la licente este in continuare in suspans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.