O inregistrare video in care al-Qaida care cere teroristilor sa dezvolte si sa foloseasca arme de distrugere in masa in Statele Unite si Europa a fost publicata pe un site islamist, a anuntat marti centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE Institute, citat de AFP.

Inregistrarea, care dureaza 39 de minute si este intitulata "Jihad nuclear: teroarea suprema", a fost publicata pe site-ul al-Ekhlaas in 25 mai, a precizat SITE intr-un comunicat.

"Ideea de a ucide un numar mare de persoane ne este permisa si trebuie inteleasa ca un mod de a-i trata pe ceilalti asa cum ne trateaza ei pe noi. (...) Terorismul in tarile lor trebuie sa duca la pierderi umane si aceste pierderi trebuie sa fie rezultatul folosirii armelor de distrugere in masa", se arata in transcrierea mesajului, potrivit SITE.

Purtatorul de cuvant al FBI Richard Kolko a minimalizat importanta inregistrarii, spunand ca aceasta "nu are nimic iesit din comun", dar a adaugat ca toate sectiile de politie din Statele Unite au fost informate, potrivit "procedurii de rutina".

Pe de alta parte, un oficial din serviciile de informatii citat de Reuters a afirmat ca nu exista indicii ca al-Qaida detine capacitati nucleare. "In acest moment, nu exista dovezi ca le-ar fi obtinut. Dar este clar ca aceasta este intentia lor si trebuie sa fim constienti si ingrijorati de aceasta", a declarat oficialul sub acoperirea anonimatului.

In ultima inregistrare care ii este atribuita si care a fost publicata pe internet in 18 mai, liderul al-Qaida Osama ben Laden criticase liderii occidentali pentru participarea la festivitatile ce au marcat 60 de ani de la infiintarea statului israelian.

Cautat, dar pana in prezent de negasit, in pofida unei recompense americane de 25 de milioane de dolari, Osama ben Laden a revendicat responsabilitatea pentru atentatele din 11 septembrie 2001, care au facut aproape 3.000 de morti in SUA si au declansat razboiul din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.