Premierul irakian interimar, Ayad Allawi, a scapat ieri unei tentative de asasinat cu masina-capcana, la doar cateva ore dupa ce autoritatile au raportat decesul a 70 de persoane in doua incidente separate.

Allawi nu a fost ranit in atacul produs in timpul noptii, insa mai multe garzi si un politist au fost ucisi, a declarat purtatorul de cuvant al premierului, Thair al-Naqib, citat de CNN, numind victimele "martiri". Atentatul a fost comis pe o sosea principala din Bagdad, pe care Allawi se indrepta catre sediul formatiunii sale, Acordul National Irakian.

Putin inaintea tentativei de asasinat, autoritatile au raportat uciderea cu focuri de arma a 20 de soldati, la Haditha, si descoperirea a 50 de cadavre in Fluviul Tigru. Cei 20 de militari au fost rapiti de rebeli si dusi pe un stadion de fotbal din Haditha, in vestul tarii, unde au fost impuscati. Totodata, potrivit primelor elemente ale anchetei, cele 50 de cadavre gasite pe Fluviul Tigru ar putea apartine unor persoane care fusesera luate ostatice. "Peste 50 de cadavre au fost recuperate din Fluviul Tigru. Cunoastem identitatile victimelor si ale celor care au comis aceste asasinate", a declarat presedintele irakian, Jalal Talabani.

Potrivit Ministerului de Interne, printre victime se numara femei si copii. Cadavrele au fost descoperite in provincia Wasit, din sudul tarii. Un elicopter civil bulgar de tip MI-8 a fost doborat ieri, iar cele noua persoane aflate la bord si-au pierdut viata, a confirmat Ministerul bulgar al Apararii. Trei membri ai echipajului si sase civili, ale caror identitati nu au fost date publicitatii, se aflau la bordul elicopterului ce survola Bagdadul, in momentul cand aeronava a fost lovita de o racheta.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.