Chiar copii de 6 ani sunt abuzati sexual de catre militarii care se ocupa cu mentinerea pacii si voluntarii din zonele post-conflict, informeaza BBC.

Copiii din zonele post-conflict sunt abuzati chiar de catre oamenii care ar fi trebuit sa se afle acolo pentru a-i ajuta, arata BBC, citand Asociatia Salvati Copiii.

Dupa un studiu in Coasta de Fildes, in sudul Sudanului si in Haiti, asociatia caritabila atrage atentia asupara acestui fenomen si spune ca la nivel international, ar trebui creata o institutie care sa se ocupe cu supravegherea activitatii echipelor de mentinere a pacii, aflate in zonele cu probleme.

Salvati Copiii spune ca cel mai socant aspect al problemei este faptul ca abuzul sexual al copiilor nu este raportat, pentru ca minorilor le este teama sa vorbeasca, iar vinovatii scapa nepedepsiti.

O fetita de 13 ani a marturisit jurnalistilor de la BBC, cum 10 soldati ai fortelor de mentinere a pacii ONU, au violat-o intr-un camp aflat in apropierea casei sale, din Coasta de Fildes.

“A fost ingrozitor… M-au lasat acolo insangerata”.

Soldatii au ramas nepedepsiti.

Dupa o cercetare care a vizat sute de copii din Coasta de Fildes, Sudan si Haiti, Asociatia Salvati Copiii spune ca ar trebui imbunatatit sistemul mondial de protectie al copiilor.

“Copiii sunt abuzati sexual, sunt exploatati, dar nu vorbesc despre experientele lor, sufera in tacere. Exista oameni care isi folosesc pozitia superioara pentru a exploata sexual copiii, ei nu au puterea sa raporteze toate acestea”, arata Salvati Copiii.

Un purtator de cuvant al ONU, Nick Birnback, a argumentat ca este imposibil ca ONU sa asigure siguranta maxima in cadrul unei grupari care are un personal de peste 200,000 de oameni.

“Ceea ce putem sa facem este sa transmitem mesajul nostru: ONU are “toleranta zero” fata de actele acestea si in cazul in care vor fi descoperite, nu va exista nici un fel de intelegere”, a declarat purtatorul de cuvant pentru BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.