Mii de articole bisericesti, tricouri sau fotografii cu noul Papa, Benedict al XVI-lea, au inceput sa se vinda de miercuri pe internet, la numai o zi de la alegerea cardinalui Joseph Ratzinger. Site-urile eBay din Austria si Germania ofera peste 3.000 de articole care au o legatura cu noul pontif.

Sute de fotografii si portrete purtind "autograful" Papei, dar si sepci cu numele acestuia au fost scoase la licitatie. Tricouri inscriptionate cu mesajul "Sintem papa. Si tu esti!" s-au vindut ca piinea calda in Germania, mai ales ca nu costau decit un euro bucata. "Avem si numere mari, XL si XXL", dadea asigurari vinzatorul. O cafetiera din email serigrafiata cu o fotografie a Sfintului Parinte se vindea cu 14,99 euro. Autocolante "Benedict al XVI-lea" si magneti care pot fi pusi pe frigidere, cu imaginea Papei, s-au vindut de asemenea foarte bine.

Benedict al XVI-lea, mai tare ca Harry Potter. In Germania, librariile au fost luate cu asalt incepind de marti, scrierile lui Joseph Ratzinger devenind adevarate best-selleruri, imediat dupa alegerea lui de catre Conclav. In topul vinzarilor s-a aflat volumul "Salz der Erde" ("Sarea Pamintului"), transcierea unui amplu interviu pe care noul Papa l-a dat in urma cu zece ani. Cartea de memorii a noului Papa a urcat pe primul loc in topul comenzilor, ocupat pina atunci de cel de-al saselea volum din seria Harry Potter, ce urmeaza a fi lansat la vara. "Toata lumea a fost interesata de el in ultimele saptamini, de cind numele-i a inceput sa fie pronuntat tot mai des. Oamenii vor sa stie cit mai multe despre Papa german," a spus proprietarul unei librarii din Berlin.

Volkswagen ofera un blindat. Noul Papa este asaltat de dovezi de simpatie din intreaga lume, primii care au tinut sa-si arate admiratia pentru el fiind, evident, germanii. Astfel, un grup de agricultori i-au trimis prin posta noului papa, cinci kilograme de sparanghel proaspat, o delicatesa mult gustata in Bavaria. Ei i-au trimis mai intii Papei un e-mail de felicitare, cu o fotografie atasata a cimpului unde a crescut sparanghelul. De asemenea, grupul german Volkswagen a anuntat ca doreste sa fabrice un papamobil blindat pentru Benedict al XVI-lea, propunind sa amenajeze pentru Papa o masina Touareg sau o limuzina Phaeton


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.