Pirati somalezi au preluat controlul asupra unei nave cargou - proprietate a unei companii olandeze - ce avea ca destinatie portul romanesc Constanta, au anuntat luni responsabilii companiei care au precizat ca incidentul s-a petrecut in apele internationale ale Golfului Aden, informeaza AFP.
Potrivit unui comunicat al companiei Dutch Reider Shipping, nava "MV Amiya Scan", navigand sub pavilion panamez si avand la bord un echipaj format din patru ofiteri rusi si cinci marinari filipinezi, a fost sechestrata de pirati in apele internationale ale Golfului Aden in data de 25 mai, dupa ce plecase din portul kenyan Monbasa, la 19 mai, avand ca destinatie portul romanesc Constanta.
Nava transporta o platforma petroliera demontata, a precizat compania.

Potrivit armatorului, "familiile tuturor membrilor echipajului au fost informate si primesc sprijin psihologic". Armatorul a precizat ca prioritatea sa este securitatea personalului.

Un responsabil kenyan de la Biroul pentru afaceri maritime a confirmat ca nava-cargou plecase de la Monbasa a 19 mai si a spus ca de atunci s-a pierdut contactul cu vasul.
Mai mult de 25 de nave au fost atacate anul trecut de pirati in largul coastelor Somaliei, potrivit datelor Biroului Maritim International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.