Circa 750 de refugiati, majoritatea din regiunea Marilor Lacuri, s-au adunat azi in fata sediului Natiunilor Unite din Pretoria, cerand protectie in fata violentelor xenofobe din Africa de Sud, a anuntat Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), relateaza AFP.

"De dimineata au venit aproximativ 750 de refugiati, majoritatea din Somalia, RD Congo si Rwanda, insa si din alte tari ale Africii", a declarat Yusuf Hassan, purtatorul de cuvant al HCR pentru Africa de Sud.

"I-am dus cu autobuzele intr-un refugiu din suburbia Pretoriei. Autobuzele transporta persoanele continuu, insa mai sunt circa 500 in fata sediului nostru", a adaugat el.

Purtatorul de cuvant al HCR a precizat ca este vorba doar despre cetatenii tarilor aflate in conflict care au obtinut statutul de refugiati din partea Africii de Sud si ca nu sunt imigranti.

Violentele xenofobe, care au inceput la 11 mai in cartierele sarace din Johannesburg, s-au extins si in alte orase, inclusiv Pretoria, si s-au soldat cu cel putin 50 de morti, sute de raniti si mai mult de 35.000 refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.