Serviciile antiterorism ale politiei federale americane (FBI) sunt prea prost organizate si nu au suficient personal calificat pentru a "proteja corect" Statele Unite fata de un nou atentat, a avertizat un agent, citat de AFP, potrivit NewsIn.

"Divizia antiterorism a FBI este prea slab echipata pentru a face fata amenintarii teroriste care apasa asupra noastra", a declarat miercuri Bassem Youssef, un american de origine egipteana, agent FBI din 1988, in fata unei comisii parlamentare.

In prezent, programul "nu poate sa apere corect Statele Unite in fata unui atac direct si catastrofal lansat de teroristi in Orientul Mijlociu", a adaugat el.

Numai 62% dintre functiile de conducere din divizie sunt ocupate, a explicat el, iar aceasta penurie obliga FBI-ul sa numeasca in astfel de posturi persoane fara experienta in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului.

Lipsa lor de experienta ii determina sa ia si cea mai mica amenintare foarte in serios - "ceea ce se intampla in fiecare weekend" - obligand agentii de pe teren sa dea dovada de o vigilenta epuizanta si descurajanta, a adaugat Youssef, care a participat la ancheta lansata in legatura cu primul atentat vizand World Trade Center din New York, in 1993.

"Divizia antiterorism nu reuseste sa isi pastreze agentii, supraveghetorii, analistii", a subliniat el, precizand si ca FBI inca nu a angajat suficienti agenti cu origini arabe.

Adjunctul directorului FBI, John Miller, a reactionat intr-un comunicat, afirmand ca este vorba despre punctul de vedere al unui singur agent. Incepand din anul 2001, FBI-ul a transformat lupta antiterorism in "principala sa prioritate", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.