Doi chinezi au fost arestati pentru ca, din plictiseala, au lansat zvonuri despre iminenta unui nou cutremur, ceea ce a provocat panica intr-o scoala, a informat agentia Xinhua, citata de Reuters.

Multe scoli s-au prabusit in urma seismului de 7,9 grade pe scara Richter in provincia Sichuan, sute de copii pierzandu-si viata.

La 15 mai, la trei zile dupa cutremur, fetele de la o scoala de medicina traditionala chineza din Lanzhou au primit telefoane prin care erau anuntate ca un nou seism era iminent. "Fetele au iesit afara panicate, ceea ce a dus la o busculada pe scari, dar nimeni nu a fost ranit", potrivit agentiei. "Mai mult de 400 de fete au stat pe terenul de sport pana cand conducerea scolii a reusit sa le linisteasca si sa le trimita la dormitoare", potrivit sursei.
Elevele au spus ca au fost sunate de un barbat care s-a recomandat ca fiind un angajat al guvernului local.

Potrivit politiei, telefoanele au fost date de fapt de doua angajati ai unei firme din Gansu - oras care a avut de suferit de pe urma cutremurului - pentru ca cei doi pur si simplu se plictiseau, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.