Ultimul proiect de lege din Pachetul privind siguranta publica, dezbatut ieri de Consiliul de ministri al Italiei, prevede ca infractiunea de imigratie ilegala sa fie pedepsita cu inchisoare de la sase luni pana la patru ani, potrivit "La Stampa".
In acest context, Parlamentul European a transmis un avertisment dur la adresa Italiei, cauzat de polemica dintre fortele politice, pe tema masurilor prevazute in Pachetul privind Siguranta publica, pregatit de ministrul de interne. Partidul Democrat, aflat in opozitie, pregateste o "contra-propunere", respectiv un pachet alternativ, care va fi calibrat pe cel al executivului si va fi prezentat vineri la Milano, in cadrul reuniunii guvernului din umbra de catre ministrul de interne al acestui executiv, Marco Minniti. De asemenea, si liderul partidului Italia dei Valori, Antonio Di Pietro, si-a reafirmat opozitia fata de infractiunea de imigratie ilegala, dar s-a pronuntat in favoarea recurgerii la proba ADN pentru identificarea imigrantului care nu isi declara identitatea in fata fortelor de ordine.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.