Opt dintre cei 15 membri ai Cabinetului moldovean si-au pastrat functiile. Daca acum patru ani porneau veseli spre Rusia, acum ei au drept tinta apropierea de Europa.

Premierul moldovean Vasile Tarlev a declarat ca apropierea de organismele europene va fi, alaturi de reintregirea teritoriala si eficientizarea economiei, una dintre prioritatile noului guvern de la Chisinau. Anuntata innoire a cabinetului de ministri cu care Chisinaul are de gind sa se apropie de Uniunea Europeana este insa partiala.

Noul guvern, condus de vechiul si noul premier desemnat Tarlev, a fost aprobat marti de parlamentul de la Chisinau, cu 56 de voturi, in ciuda opozitiei venite din partea Aliantei Moldova Noastra. Daca formatiunea condusa de Serafim Urechean a votat impotriva, cei 22 de deputati ai Partidului Popular Crestin-Democrat, ai Partidului Democrat si ai Partidului Social Liberal, care contribuisera la realegerea lui Voronin, au preferat sa se abtina. Crestin-democratii lui Iurie Rosca, dar si democratii lui Dumitru Diacov au apreciat ca acorda sustinere politicii lui Tarlev, dar ca au unele rezerve in privinta formarii cabinetului.

Rezervele exprimate de reprezentantii opozitiei au legatura cu nominalizarile lui Tarlev si cu modul in care echipa a fost organizata. Mai exact, dintre cele 15 ministere ale noului Executiv, doar sapte sint conduse de oameni noi. Restul, si cele mai importante, printre care Externele, Apararea, Justitia si Internele, vor fi conduse de ministrii care au activat si pe parcursul guvernarii anterioare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.