Zhuo Lin, vaduva in varsta de 92 de ani a importantului lider politic chinez Deng Xiaoping, si-a donat absolut toate economiile, in valoare totala de 100.000 de yuani (in jur de 14.000 de dolari), pentru a veni astfel in ajutorul celor loviti de cutremurul din Sichuan, transmite AFP.

Deng Xiaoping a fost cel care, in anii 80, a demarat un proces de reforme profunde in China, care au contribuit enorm la dezvoltarea si modernizarea tarii, ca si la cresterea rapida a influentei sale pe plan international Si alti lideri politici chinezi, ca si importanti oameni de afaceri sau personalitati din cele mai diverse domenii s-au implicat in mod direct, donand sume importante de bani, in efortul de a-i ajuta pe cei aproximativ 5 milioane de oameni ramasi fara locuinte in urma cutremurului de la inceputul saptamanii trecute, care a ucis peste 33.000 de persoane.

Si Yao Ming, celebrul baschetbalist inalt de 2,26 metri care joaca acum pentru Houston Rockets, a donat 500.000 de yuani (in jur de 70.000 de dolari). Dupa ce mai multi fani ai lui l-au acuzat ca este „extrem de zgarcit intr-o situatie atat de grava”, Yao Ming a mai donat inca 1.500.000 de yuani. El a castigat, doar anul trecut, din sport si din implicarea sa in campanii promotionale, cam 55 de milioane de dolari.

Dar nu numai notabilitatile si oamenii foarte bogati au facut donatii in sprijinul sinistratilor. Si oamenii simpli din China dau dovada de o solidaritate remarcabila. Agentiile internationale de presa citeaza cazul unui muncitor fortat de saracie sa plece din satul natal si sa caute de lucru la oras. Acesta a donat 600 de yuani (cam 84 de dolari). Suma este mai mult decat modesta, dar reprezinta intregul salariu pe o luna de zile al chinezului in cauza, scrie AFP.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.