Cea mai cunoscuta terorista din Columbia si probabil femeia cu cel mai mare rang dintre toate cele care lupta in grupari rebele pe mapamond, pe numele sau adevarat Nelly Avila Moreno, cunoscuta ca si Karina, s-a predat fortelor armate columbiene.
Aceasta era una dintre cele mai importante figuri din gruparea FARC, cea care lupta de circa 60 de ani impotriva guvernului de la Bogota, grupare care, dupa perioade in care a fost extrem de puternica, se gaseste acum de-a dreptul incoltita de armata columbiana, multi dintre liderii sai fiind ucisi sau capturati. Karina, care era cunoscuta in Columbia pentru crimele, rapirile si extorcarile pe care le comitea, s-a predat in provincia Antioquia, fiind practic haituita de fortele de securitate si aflandu-se, conform acestora, "pe punctul de a muri de foame". Miscarea FARC pierde astfel un adevarat model pentru "femeile revolutionare", care alcatuiesc o treime din fortele sale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.