Osama ben Laden a facut azi public un nou mesaj prin care i-a acuzat pe liderii occidentali pentru participarea la celebrarea a 60 de ani de la infiintarea statului Israel si a spus ca musulmanii nu vor renunta "nici macar la o bucatica din Palestina", relateaza NewsIn.

"Participarea liderilor occidentali la celebrarile pentru evrei confirma ca Occidentul sustine ocupatia odioasa a tarii noastre (Palestina) si ca se afla in transee cu Israelul impotriva noastra", a spus ben Laden.

"Vom continua, cu ajutorul lui Dumnezeu, lupta impotriva israelienilor si aliatilor lor si nu vom renunta nici macar la o bucatica din Palestina atat timp cant va exista acolo macar un musulman onest", a subliniat el.

"Jihadul este o datorie pentru eliberarea Palestinei", a adaugat el, in mesajul prezentat drept o explicatie adresata popoarelor occidentale asupra "cauzelor conflictului israeliano-palestinian cu ocazia marcarii a 60 de ani de ocupatie israeliana".

Mesajul a fost postat in conditiile in care presedintele George W. Bush pleca din Israel spre Ryiad dupa o vizita de trei zile in statul israelian. In cursul vizitei, el si-a exprimat sustinerea pentru Israel, mai ales in fata amenintarii iraniene, si a fost primit extrem de calduros.

Ben Laden vorbeste in mesajul de circa zece minute despre "masacrul din Gaza", referire la operatiunile militare israeliene impotriva miscarii Hamas.

Joi, centrul american de supraveghere a site-urilor de internet islamiste, SITE Institute, a anuntat ca liderul al-Qaida urma sa difuzeze un nou mesaj. Ultimul dateaza din 20 martie si a fost difuzat de Al-Jazeera. El le cerea musulmanilor sa sustina insurectia din Irak, la cinci ani de la invazia americana, adaugand ca aceasta este cea mai buna modalitate de a sustine cauza palestiniana.

Cu putin timp inainte de difuzarea mesajului, o celula al-Qaida a chemat la atacarea nonmusulmanilor care se duc in Peninsula Araba. "Nu va asumati riscul de a intra in Peninsula Araba sub alt nume sau acoperire, indiferent daca sunteti turisti, diplomati, oameni de stiinta, experti sau jurnalisti, pentru ca veti fi tintele mujahedinilor", potrivit textului. Mesajul ii avertizeaza si pe cei care faciliteaza intrarea "necredinciosilor" in Peninsula Araba, pe cei care ii insotesc sau ii primesc la ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.