Razboiul din Irak va fi castigat pana in 2013 si liderul al-Qaida, Osama ben Laden, va fi capturat sau ucis pana atunci, a promis candidatul republican John McCain, intr-un discurs despre "obiectivele" presedintiei sale, in cazul in care va fi ales, informeaza NewsIn.

"Pana in ianuarie 2013, SUA vor repatria majoritatea militarilor care s-au sacrificat pentru ca America sa fie mai sigura si sa-si apere libertatea", a spus el in Columbus.

"Razboiul din Irak va fi castigat pana atunci", a asigurat el. Violentele nu vor mai fi decat sporadice si considerabil reduse, a promis McCain. "Razboiul civil va fi evitat, militiile vor fi dizolvate, fortele irakiene vor fi competente, al-Qaida din Irak va fi invinsa", a adaugat el.

Singurul candidat favorabil continuarii razboiului din Irak, McCain a sugerat recent ca militarii americani ar putea sta in Irak inca 100 de ani, dupa modelul a ceea ce s-a intamplat dupa sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial in Germania sau Japonia.

Candidatii la investitura democrata, Barack Obama si Hillary Clinton, au promis ca vor retrage soldatii din Irak incepand din 2009.

McCain a mai spus ca preconizeaza o "prezenta militara americana" in Irak la inceputul lui 2013 - la finalul eventualului prim mandat al sau la Casa Alba - dar "mai redusa" decat acum si ca soldatii nu vor fi direct implicati in lupte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.