Guvernul lui Silvio Berlusconi a obtinut ieri votul de incredere al senatorilor, ultima etapa oficiala in vederea investirii noului executiv italian, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Guvernul a obtinut 173 voturi pentru, 137 impotriva si s-au inregistrat doua abtineri", a anuntat presedintele Senatului, Renato Schifani.

Berlusconi a adoptat ieri in fata senatorilor acelasi ton conciliant fata de opozitie ca cel folosit miercuri in Camera Deputatilor, cerand un efort comun pentru redresarea tarii. "Situatia cu care ne confruntam este extrem de dificila. Pentru a gasi o solutie nu ne putem pierde timpul in confruntari sterile", a declarat Berlusconi. "Doresc deci ca dialogul cu opozitia sa poata continua, cum s-a intimplat in ultimele zile, intr-un climat linistit", a subliniat el.

Noul Guvern al lui Silvio Berlusconi a obtinut miercuri votul de incredere al Camerei Deputatilor - 335 voturi pentru, 275 impotriva.

Dupa succesul la legislativele din 13 si 14 aprilie, Berlusconi dispune de majoritatea absoluta in cele doua camere, gratie rezultatului foarte bun al aliatului sau, Liga Nordului, partid populist si xenofob.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.