Politistii din Roma au desfasurat in aceasta dimineata o vasta operatiune de controale de identitate in cea mai mare tabara de nomazi din capitala italiana, arestand 50 de persoane care nu aveau acte, a anuntat agentia ANSA, potrivit NewsIn.

In jur de 700 de persoane, majoritatea romani, sarbi si bosniaci, traiesc in aceasta tabara situata la est de Roma. Cincizeci dintre ei nu au putut prezenta acte de identitate si au fost dusi la politie.

Noul primar al Romei Gianni Alemanno, fost neofascist ales in aprilie, a promis locuitorilor capitalei ca va lua masuri pentru ca italienii "sa redevina stapani la ei acasa", promitand in special sa expulzeze circa "20.000 de imigranti ilegali" care au "comis delicte si continua sa locuiasca in Roma".

Noi masuri impotriva imigratiei clandestine vor fi adoptate miercuri de noul Guvern condus de Silvio Berlusconi. Decretul prevede in special introducerea in Codul Penal a delictului de imigratie ilegala, pasibil de pedepse intre sase luni si patru ani de inchisoare. Judecarea imigrantilor ilegali trebuie sa intervina la cel mult 15 zile de la arestare si sa fie urmata de expulzarea imediata in cazul in care instanta ii gaseste vinovati.

Arsenalul de masuri ii vizeaza in special pe romii veniti din Romania, acuzati de mai multe infractiuni exploatate de dreapta in timpul campaniei electorale, adauga AFP.

In jur de 342.200 de romani traiesc in Italia potrivit cifrelor oficiale, dar organizatia catolica Caritas evalueaza numarul lor la 556.000, in crestere accentuata de la aderarea Romaniei la UE, in ianuarie 2007.

Noul ministru de interne Roberto Maroni, membru important al partidului xenofob Liga Nordului, trebuie sa se intalneasca joi la Roma cu ministrul roman de interne, Cristian David.

Taberele de romi au fost atacate cu cocteiluri molotov si incediate in trei randuri marti si miercuri, la periferia orasului Napoli, determinand locatarii sa le paraseasca. Tentativa de rapire a unui bebelus de catre o tanara roma ar fi la originea acestor violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.