Seismul din China s-a soldat cu cel putin 7.000 de morti numai in Sichuan, a anuntat guvernul local, citat de agentia de presa China Noua, potrivit NewsIn.

Presa locala anuntase anterior ca seismul produs azi in China a facut intre 3.000 si 5.000 de morti si circa 900 de elevi sunt prinsi sub daramaturi in disctrictul Dujiangyan.

Circa 10.000 de persoane din regiunea Beichuan au fost ranite si aproximativ 80% din cladirile din provincia Sichuan au fost distruse.

Premierul chinez Wen Jiabao a calificat drept "dezastru" seismul care s-a produs in vestul tarii si a adresat un apel populatiei sa dea dovada de calm si curaj. "In fata acestui dezastru, cel mai important este calmul, increderea, curajul si o conducere puternica", a declarat premierul in avionul cu care va ajunge in provincia Sichuan.

Cutremurul s-a produs in provincia chineza Sichuan, la mai putin de 100 de kilometri de capitala regiunii, Chengdu, dar a fost resimtit pe o arie larga in Asia si a fost urmat de replici, dintre care unele puternice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.