Italienii asteapta "fermitate" din partea noului guvern al lui Silvio Berlusconi in dosarul imigratiei, dar in niciun caz "rasism sau xenofobie", a declarat azi ministrul de externe, Franco Frattini, potrivit NewsIn.

"Cetatenii italieni nu cer un comportament rasist sau xenofob din partea guvernului Berlusconi, dar au cerut prin vot fermitate", a spus el, in conditiile in care guvernul pune la punct masuri impotriva imigratiei ilegale.

"Italienii au cerut schimbare, in primul rand prin aplicarea masurilor de pedepsire a celor care incalca regulile", a adaugat Frattini, vorbind despre cazul unei tinere romance care a rapit un copil zilele trecute la Napoli. "Potrivit ministrului, acest gen de fapte "tulbura opinia publica".

Dreapta italiana, care si-a axat campania pe securitate, a exploatat mai multe fapte diverse, mai ales violuri, in care sunt implicati romani.

Noul ministru de interne, membru al partidului xenofob Liga Nordului, este decis sa aplice masuri destinate combaterii eficiente a imigratiei ilegale, care faciliteaza mai ales expulzarile. El doreste sa limiteze intrarea romanilor in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.