Echipa de criminalisti veniti la fata locului sunt de parere ca explozia ar fi fost provocata in mod intentionat. Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a declarat ca in urma investigatiilor de la locul incidentului, un corp neinsufletit a fost descoperit intre daramaturi. Acesta a fost luat de la locul faptei de catre Brigada de Pompieri din Londra.

Explozia a demolat trei proprietati in South Harrow din nord-vest-ul Londrei. Politia a fost alertata in urma unei sesizari, crezandu-se initial ca este vorba de o explozie datorata unei scurgeri de gaze, inca oamenii legii nu au descoperit nici o urma de gaze.

Purtatorul de cuvant al politiei a mentionat ca urmeaza sa fie depistata cauza exploziei, insa in momentul de fata situatia trezeste suspiciuni. Vecinii socati an sapat sub daramaturi cu mainile goale dupa ce explozia le-a zguduit casele. Aproximativ 40 de oameni vor ramane pentru scurt timp cazati la hotel, in timp ce lucrarile de reparatii vor continua. Chris Mote (foto), seful consiliului din Harrow a declarat ca strada pe care a avut loc explozia va ramane inchisa pentru urmatoarele 5-6 zile.