Cresterea preturilor la alimente cauzata de criza mondiala si de razboiul din tara lor, precum si refuzul comerciantilor de a le accepta bancnotele in moneda veche i-au facut pe locuitorii capitalei Somaliei, Mogadiscio, sa iasa pe strazi si sa inceapa o revolta.


Ei au atacat magazine si sedii ale guvernului, ajungandu-se la confruntari in care 2 oameni au fost ucisi, unul dintre ei se pare chiar de un patron care-si apara magazinul si care a tras cu pistolul in atacatori. Comerciantii acuza la randul lor guvernul pentru violente, deoarece e incapabil sa ofere securitate si sa controleze circulatia banilor. Aceste revolte pot practic pulveriza orice speranta de pace in aceasta tara ravasita de razboi civil de mai mult de 17 ani, in conditiile in care guvernul este unul foarte slab, necontroland mari parti ale tarii si neavand bani nici sa-si plateasca soldatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.