Bilantul ciclonului Nargis din Myanmar a ajuns la 3.969 morti, dupa ce ultimul bilant anuntat era de circa 350 de morti, a anuntat televiziunea de stat, potrivit NewsIn.

Televiziunea a anuntat ca este posibil ca mii de alte persoane sa fi murit in urma acestei catastrofe.
Ciclonul Nargis a afectat delta Irrawaddy din Myanmar si fosta capitala Yangon.

Trei sferturi dintre cladirile a doua orase din delta Irrawaddy au fost distruse de ciclonul care a afectat aceasta tara la sfarsitul saptamanii. Acoperisurile a aproape toate cladirile ramase in picioare au fost daramate de vant.

Trecerea ciclonului Nargis in sudul Myanmar a provocat pagube importante. Electricitatea si telecomunicatiile au fost intrerupte inca din noaptea de vineri spre sambata, iar in cinci regiuni - Yangon, Ayeyarwady, Bago si statele Mon si Karen - s-a declarat stare de catastrofa, a declarat duminica un responsabil din Ministerul Informatiei.

Furtuna, provenind din Golful Bengal, a fost extrem de violenta, viteza vantului variind intre 190 si 240 de kilometri pe ora, iar aeroportul international din Yangon a fost inchis duminica, pentru a doua zi consecutiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.