Un proiect al Uniunii Europene prevede deschiderea in viitor de ambasade proprii ale forului comunitar. Planul stirneste banuieli ca UE ar vrea sa devina un superstat federal.
UE isi va deschide propriile ambasade, conform unui proiect pe care unii critici il considera si se tem chiar ca va reprezenta o forma noua de "preluare a puterii" de catre oficialii de la Bruxelles in incercarea de a institui un "superstat federal", relateaza publicatia britanica Daily Telegraph in editia electronica. Conform documentelor de la Bruxelles, ar urma sa fie deschise peste 160 de birouri UE in toata lumea, inclusiv in statele membre ale Uniunii Europene.

Acestea vor deveni ambasade si vor rivaliza cu serviciile diplomatice deja existente in statele respective. Totusi, conform acestui plan secret, "ambasadele Uniunii", care au fost luate serios in discutie pentru prima data, ar urma sa fie conduse de un nou serviciu diplomatic, creat in baza Tratatului de la Lisabona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.