O propunere guvernamentala prin care femeile din Malaezia care calatoresc in strainatate ar putea fi obligate sa aiba acordul scris al familiilor sau al patronilor a dus la reactii virulente ale mai multor organizatii ale femeilor din aceasta tara predominant musulmana.
Motivatia oficiala, oarecum hilara, este aceea ca in ultima vreme foarte multe femei care calatoreau singure au transportat droguri. Organizatiile feministe se opun insa si motiveaza, pe buna dreptate, ca aceasta e o masura discriminatorie, care pe langa faptul ca limiteaza grav libertatea de miscare a femeilor, mai si presupune ca femeile au mai putin discernamant decat barbatii.

Promotorul ideii, ministrul de externe Rais Yatim, a fost acuzat de una dintre aceste organizatii ca "fie asa intelege el Islamul, fie nu intelege chestiunile de gen" si ca propunerea e "total ridicola si total regresiva".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.