Conform acestor zvonuri, Olmert ar fi primit mita de la un om de afaceri american cu interese in Israel, asta inainte de a prelua functia de premier, in urma cu 2 ani. Unul dintre obisnuitii scenei politice israeliene, Olmert este de asemenea si un obisnuit al scandalurilor de coruptie, inca de prin anii '70, cand era primar al Ierusalimului.

In total, el a fost sau inca mai este cercetat penal in 5 cazuri mari de coruptie, dar de fiecare data a reusit sa scape basma curata si tot de fiecare data a dat vina pe adversarii politici care i-ar "fabrica" dosare si i-ar aduce acuzatii gratuite. Totusi, acuzatiile de coruptie combinate cu semi-esecul din razboiul cu organizatia Hezbollah, din 2006, si cu nereusitele in procesul de pace cu palestinienii l-ar putea costa functia, in conditiile in care chiar Partidul Laburist, partenerul de guvernare al partidului lui Olmert, Kadima, a cerut suspendarea sa din functie, desi procurorul general al Israelului a spus ca inca nu este cazul in acest stadiu al anchetei.

Olmert, cunoscut ca un bun politician in jocurile de culise, nu este totusi un personaj charismatic si a ajuns premier doar dupa ce Ariel Sharon a suferit un atac cerebral. Daca isi va da demisia, fie va fi numit un nou premier din cadrul Kadima sau al laburistilor, fie vor fi alegeri anticipate care ar putea readuce la putere dreapta radicala condusa de partidul Likud.