Presedintele George Bush a oferit 770 de milioane de dolari ca ajutor international alimentar cu scopul de ameliora efectele cresterilor de preturi ale alimentelor la nivel mondial.

Scumpirile au provocat deja revolte in mai multe tari in curs de dezvoltare si ameninta sa starneasca in continuare tulburari.

Presedintele Bush a cerut Congresului american sa-i aprobe cererea.

"Acum doua saptamani administratia mea a anuntat ca vor fi disponibile aproximativ doua sute de milioane de dolari ca ajutor alimentar in cadrul unui program al Departamentului Agriculturii. Dar este doar inceputul eforturilor noastre", a spus domnul Bush.

"Cred ca trebuie facut mai mult. Asa ca astazi cer Congresului sa aprobe suma de 770 de milioane de dolari pentru ajutoare alimentare si programe de dezvoltare."

"Impreuna aceste pachete financiare se ridica la aproape un miliard de dolari - un fond destinat imbunatatirii securitatii alimentare globale. Si, avand si alte programe in derulare, credem ca vom cheltui in total 5 miliarde de dolari in 2008 si 2009 pentru a combate foametea in lume", a spus George Bush.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.