Daca ar fi dupa Michelle Obama, sotul ei ar fi putut fi profesor, scriitor, cantaret sau dansator, orice numai nu om politic, cu toate ca are acum sansa sa faca istorie ca primul presedinte afroamerican al Statelor Unite, relateaza NewsIn.

Michelle Obama a povestit unui public din Indiana cat s-au luptat, ca oricare alt cuplu tanar din clasa mijlocie americana, sa creasca doi copii si sa-si plateasca datoriile. "Suntem inca foarte apropiati de stilul de viata al majoritatii americanilor", a spus ea. "Nu stiu cum va simtiti voi, dar eu aproape toata viata m-am simtit departe de Washington", a marturisit ea.

Familia Obama spera ca atitudinea de "om normal" sa aiba efect in clasa muncitoare alba, pe care senatorul de Illinois a avut probleme in a-i obtine sustinerea, dar care ar putea fi cheia castigarii alegerilor prezidentiale.

Considerat elitist de catre Hillary Clinton, contracandidata sa la investitura democrata, Obama a apelat la sotia lui pentru a "se apropia de oamenii de rand". "Suntem un cuplu tanar cu copii mici si cu toate provocarile si stresul care provin din cresterea copiilor, asa cum sunt mamele care muncesc", a spus Michelle Obama, in varsta de 44 de ani, care este in concediu si isi imparte timpul intre campania electorala si cresterea celor doi copii - Sasha de sase ani si Malia de noua ani.

Desi este o avocata care a studiat la Harvard, ca si sotul ei in varsta de 46 de ani, ea a spus ca familia sa munceste pentru "a plati facturile". Familia Obama a castigat anul trecut 4,2 milioane de dolari, majoritatea banilor provenind din vanzarea a doua carti scrise de Barack. Cuplul a ajuns in categoria milionarilor in urma cu cativa ani.

Michelle Obama a declarat ca nu l-a incurajat pe Barack sa aiba o cariera politica, precizand ca a fost sceptica cu privire la aceasta intentie. "Eu sunt cinicul in familie, el este tipul care spera", a spus ea. "Am incercat toata viata sa-l conving sa nu devina un om politic. Nu face asta, acesti oameni sunt rai", a subliniat ea.

Incercarile lui Barack Obama de a obtine voturile clasei muncitoare au fost afectate luna trecuta de unele declaratii pe care acesta le-a facut in San Francisco, care i-au adus critici, potrivit carora nu ar fi ancorat in realitate. Insa cand Michelle Obama se afla in Indiana, pentru a discuta cu mai multe mame care muncesc, ea parea foarte bine ancorata in realitate.

Echipa de campanie a lui Obama o considera ca fiind o persoana realista, care poate atrage alegatori. Insa ea a declansat o controversa cand a spus ca "pentru prima data in viata mea adulta sunt mandra de tara mea". Criticii au spus ca Michelle nu era mandra de tara ei inainte de candidatura lui Barack la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale.

Dupa ce a pierdut alegerile din Pennsylvania luna trecuta, Obama spera sa castige alegerile in Indiana, la 6 mai, stat in care, potrivit sondajelor, cei doi democrati sunt aproape la egalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.