"DC Madam" din Washington, care urma sa fie condamnata pentru ca a condus o retea de prostitutie de lux la care au apelat si membri ai Congresului, a fost gasita spanzurata, a informat joi politia, potrivit NewsIn.

Deborah Jeane Palfrey, 52 ans, numita "DC Madam", a fost descoperita de mama sa, in gradina locuintei din Tarpon Springs. Victima a lasat mai multe note in care vorbea despre intentia de a se sinucide si "se pare ca nu a fost vorba de niciun act criminal", a declarat capitanul Jeffrey Young.

Politistul a mai spus ca femeia s-a sinucis joi dimineata, in timp ce mama sa se odihnea.

"DC Madam" era acuzata ca a condus o retea de prostitutie intre 1993 si 2006 si fusese inculpata de catre un tribunal din Washington si pentru spalare de bani, fiind in asteptarea verdictului. Agentia sa, Pamela Martin and Associates, pe care a prezentat-o ca fiind o agentie legala de escorte, era foarte cunoscuta, iar printre clienti figurau responsabili de la NASA, ofiteri ai armatei sau membri ai Bancii Mondiale si FMI.

"Angajam in unele cazuri femei de peste 50 de ani, erau printre cele mai de succes", a explicat Deborah, in mai 2007. Potrivit acesteia, femeile respective nu erau obligate sa intretina relatii sexuale cu clientii. In 2007, senatorul conservator de Louisiana, David Vitter, a prezentat scuze, recunoscand ca a recurs la serviciile agentiei, iar seful Agentiei americane de ajutor international pentru dezvoltare, Randall Tobias, a demisionat dupa ce a fost identificat drept client al retelei.

Deborah a explicat ca recruta prin mica publicitate, cooptand in unele cazuri femei cu studii universitare si care aveau nevoie de bani pentru a-si plati datoriile. "Am avut femei care aveau cariere sau diplome", a spus ea, precizind ca printre acestea figurau profesori universitari, o femeie-ofiter in Marina sau un agent imobiliar. Ele foloseau nume de scena ca "Miss Julia" sau "Miss Angela".

Deborah a asigurat ca isi completa cu "religiozitate" formulare de la Fisc, pentru propria activitate si cea a angajatelor sale. "Cred ca aveam o afacere buna, cred ca le-am dat putere femeilor, ca, datorita mie, unele si-au putut termina studiile", a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.