Rusia si Grecia au semnat marti la Kremlin un acord care prevede intrarea Greciei in proiectul de gazoduct ruso-italian South Stream, relateaza NewsIn.

Acest acord "de cooperare pentru infiintarea si exploatarea gazoductului pe teritoriul Greciei" a fost semnat la Kremlin de ministrul rus al energiei, Viktor Hristenko, si ministrul elen al dezvoltarii, Christos Folias, cu ocazia vizitei la Moscova a premierului elen Costas Karamanlis.

"Aceasta decizie deschide noi orizonturi cooperarii ruso-elene si sunt convins ca o astfel de abordare, vizionara si pragmatica, a liderilor eleni va aduce intr-un viitor foarte apropiat castiguri considerabile Greciei, Balcanilor si intregii Europe", a declarat Vladimir Putin.
Ministrul elen al dezvoltarii Christos Folias declarase la inceputul lunii ca Grecia s-a hotarat sa se alature proiectului South Stream, sustinut de Kremlin, consolidandu-si astfel legaturile energetice cu Rusia.

La randul sau, premierul Karamanlis a declarat vineri ca guvernul elen sustine "puternic" proiectul South Stream si examineaza participarea la acest proiect. Grecia importa din Rusia 80% din gazul natural consumat.

Conducta South Stream, care va fi construita de compania rusa Gazprom in colaborare cu grupul italian ENI, va transporta anual catre Europa 30 de miliarde de metri cubi de gaz provenind din Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.