Primul-ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, s-a prezentat ieri de pe pozitii agresive la consultarile cu presedintele Carlo Azeglio Ciampi vizand solutionarea crizei politice.

Criza a fost declansata de Uniunea Crestin-Democrata, care a parasit saptamana trecuta coalitia guvernamentala, in semn de nemultumire fata de politica economica si sociala a Guvernului.
"Nu vreau sa demisionez, nu ma gandesc nici o secunda. Daca centristii nu-si vor inceta atacurile, vom merge la alegeri anticipate in timpul cel mai scurt", a spus Berlusconi, citat de principalele cotidiene.

Potrivit ziarului "Repubblica", in cazul in care premierul refuza sa demisioneze, presedintele este cel care trebuie sa supuna guvernul unui vot de incredere in Parlament, unde deputatii Uniunii Democrat-Crestine si ai Noului Partid Socialist pot rasturna guvernul. Scenariul preferat de premier este al alegerilor anticipate, fiindca ele ar putea fi organizate, potrivit Ministerului de Interne, cel mai devreme in iunie.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.