Casatoriile dintre barbati de varsta a treia si tinerele lor ingrijitoare imigrante devin din ce in ce mai numeroase in Italia, relateaza cotidianul „Il Resto del Carlino".
In ultimii zece ani, in Italia s-au inregistrat 300.000 de mariaje mixte, intre cetateni italieni si imigrante. Dintre acestea, aproximativ 30.000 sunt intre barbati cu varstele cuprinse intre 70 si 85 de ani si tinere menajere si ingrijitoare straine, in foarte multe dintre cazuri fiind implicate romancele.

Presedintele Asociatiei Casatoriilor din Italia, Gian Ettore Gassani, a afirmat: „Aceste fenomen a luat dimensiuni ingrijoratoare. Multi batrani casatoriti isi lasa sotiile, chiar si dupa 30 de ani de convietuire, pentru a trai alaturi de femei imigrante. Aceasta tendinta are consecinte negative semnificative pe plan financiar. Deseori, acesti oameni in varsta se folosesc de bunurile patrimoniale in defavoarea familiei, pentru a resimti cateva clipe din tineretile lor. Acest fapt devine un avantaj pentru femeile care, de cele mai multe ori, profita partial sau total de capacitatea redusa de intelegere si de vointa slaba a noilor soti".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.