Ambasadorul israelian la ONU, Dan Gillerman, a declarat ca fostul presedinte american Jimmy Carter este un "bigot" pentru ca s-a intalnit in Siria cu lideri ai Hamas, relateaza NewsIn.

Gillerman s-a aratat intristat de intalnirea respectiva si a mentionat ca in opinia sa, Carter a devenit "un bigot". Carter "s-a dus in regiune cu mainile curate si a venit inapoi cu mainile patate de sange", a subliniat el.

Jimmy Carter, laureat al premiului Nobel pentru pace, a declarat ca liderul Hamas Khaled Meshaal i-a spus la Damasc ca miscarea ar accepta un stat palestinian in granitele din 1967, daca ar fi aprobat de palestinieni.

Statele Unite au respins comentariile luni, spunand ca pozitia de baza a Hamas, care include chemarea la distrugerea Israelului, nu s-a schimbat.

Statele Unite au declarat ca un diplomat american de rang inalt pentru Orientul Mijlociu i-a cerut lui Carter sa renunte la intalnirea cu Hamas, pozitie reluata de Condoleezza Rice, secretarul de stat, dar ca fostul presedinte a refuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.