Scandalul pe tema legalitatii dobandirii Crimeei de catre Ucraina continua. Razboiul declaratiilor este departe de a se fi terminat intre Kiev si Moscova.

Romania se afla undeva la mijloc in aceasta ecuatie datorita faptului ca declaratiile lui Putin au fost facute cu prilejul summitului NATO de la Bucuresti si mai presus de toate, datorita faptului ca in componenta teritoriala a Ucrainei de astazi se afla teritorii romanesti luate abuziv de catre sovietici in urma "dictatului" de la 26 iunie 1940.

Ucraina de astazi nu are in componenta sa nicio regiune asupra careia Rusia ar avea dreptul sa emita pretentii, a declarat luni fostul ministru de externe ucrainean Boris Tarasiuk, in prezent deputat in Rada Suprema (parlamentul unicameral de la Kiev) din partea blocului proprezidential Ucraina Noastra-Autoapararea Populara, transmite Novai Reghion.

"Ucraina nu a primit niciun fel de teritorii din partea Poloniei, ci dimpotriva, as vrea sa reamintesc, ca Ucraina a dat Poloniei o parte din teritoriul sau. In acelasi fel, noi nu am primit niciun fel de teritorii de la Rusia, pentru ca, daca ne amintim, Rusia Kieveana s-a format si a evoluat impreuna cu Crimeea, iar daca ar fi sa ne referim la statalitate, suntem in masura sa afirmam ca Rusia Kieveana, a carei mostenitoare este Ucraina, a pus inceputurile imperiului rus", a argumentat Tarasiuk, denuntand o declaratie facuta de presedintele rus in exercitiu Vladimir Putin la recentul summit de la Bucuresti al Consiliului Rusia-NATO.

Ucraina "uita" de teritoriile de la Romania si fosta Cehoslovacie

"Nu era nevoie sa se faca referire la o decizie a Biroului Politic al CC al PCUS, prin care Ucrainei i-ar fi fost ilegal atribuita Peninsula Crimeea. In afara de aceasta decizie a existat si o decizie a Consiliului Suprem al URSS (parlamentul) si domnul Putin nu putea sa nu stie de aceasta", a afirmat Tarasiuk, fara sa faca referire si la celelalte state mentionate de presedintele rus, de la care Ucraina a primit teritorii, intre care Slovacia si Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.