Un italian, fost ostatic in Irak unde lucra pentru o societate de securitate, a fost trimis vineri in justitie sub acuzatia de recrutare ilegala a trei compatrioti care ulterior au fost rapiti impreuna cu el, unul fiind ucis, relateaza NewsIn.

Codul Penal italian interzice "inrolarea si inarmarea de cetateni italieni cu obiectivul de a lupta in serviciul unui alt stat fara autorizatia guvernului".

Judecatorul Anna Rosa De Palo i-a trimis in justitie pe Salvatore Stefio si unul dintre asociatii sai, Giampiero Spinelli. Procesul va incepe la 3 iulie.

Stefio, Umberto Cupertino, Maurizio Agliana si Fabrizio Quattrocchi, toti angajati ai unei scoietati de securitate, au fost rapiti la 12 aprilie 2004 in Irak. Quattrocchi a fost ucis doua zile mai tarziu, iar ceilalti trei au fost eliberati la 8 iunie.

Potrivit Parchetului, societatea Presidium corporation, cu sediul in Seychelles, dar care ii apartinea lui Stefio, "a inrolat si inarmat cetateni italieni cu obiectivul de a lupta pentru un alt stat fara autorizatia guvernului", delict pasibil de trei pana la sase ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.